Maatwerk wordpress website laten maken

Wil je graag een maatwerk Wordpress website laten bouwen die snel en gebruiksvriendelijk is? Wij zijn al jaren fan van Wordpress. Is ook te zien aan onze ruim 15 jaar ervaring met dit super gebruiksvriendelijke CMS. Het is ook niet voor niets het meest gebruikte CMS Wordpress. Ook de snelheid, de vrijheid voor je eigen huisstijl en digitale identiteit en de mogelijkheden voor technisch maatwerk maakt Wordpress voor ons het neusje van de zalm.

  • Meest gebruikte CMS: veilig en continue doorontwikkelingen
  • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig beheer
  • Veelzijdig: goed te koppelen met API’s en plugins

Maatwerk bij Wordpress websites

Wij geloven in maatwerk en met de gebruiksvriendelijkheid van Wordpress wordt het beste van twee werelden gecombineerd!  

Maatwerk krijgt alle ruimte bij Wordpress. En dit geeft jou de flexibiliteit in opschalen wanneer je bedrijf daar om vraagt. Ook wordt elk component zo gemaakt dat het het neusje van de zalm is en het eenvoudig is om te optimaliseren. Daarnaast krijg je een supersnelle website, omdat je geen overbodige componenten hebt. Goed voor de gebruikerservaring en voor je ranking in Google. 

Maatwerk is ook authentiek: je eigen, unieke huisstijl wordt in elk component doorgevoerd. Hierdoor voelt de website eigen en bij doorontwikkelingen kan dit eenvoudig doorgetrokken worden naar nieuwe componenten. 

Wat zijn de voordelen van wordpress

Waarom zou je voor Wordpress kiezen? Dat is een logische vraag en wij hebben een overtuigend antwoord:

Meest gebruikte cms

Meest gebruikte cms

Wordpress is het meest gebruikte CMS ter wereld. Dit betekent dat er een grote community achter zit die Wordpress actief bijhoudt, uitbreidt en zorgt voor updates. Hierdoor is de continue doorontwikkeling gegarandeerd, wordt er actief gebouwd aan nieuwe oplossingen en blijft de veiligheid op peil.

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Wordpress is ontzettend gebruiksvriendelijk en de basis is eenvoudig opgezet, waardoor het goed te navigeren is voor iedereen. 

Open source

Open source

Snel, gebruiksvriendelijk en eenvoudig CMS voor een op maat gemaakte website of webshop van bijvoorbeeld Woocommerce.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Met Wordpress bouw je op een efficiënte en duurzame manier een website: de basis staat er en hoeft niet telkens opnieuw gebouwd te worden. 

Koppelen met Api’s en plugins

Koppelen met Api’s en plugins

Het is goed te koppelen aan API’s en er zijn veel plugins beschikbaar. Met een Wordpress website weet je dus zeker dat je op een eenvoudige manier je website kan uitbreiden of opschalen wanneer dit nodig is. 

Eenvoudig beheer

Eenvoudig beheer

Alle content binnen de website, denk aan teksten, afbeeldingen, video’s, formulieren, etc, kun je als gebruiker eenvoudig zelf aanpassen.

Wordpress en caching

Elke pagina die een bezoeker bekijkt van je website vereist rekenkracht. Hoe groter een webpagina is door afbeeldingen, video of andere content, hoe langer het duurt voordat een bezoeker de pagina volledig kan zien. Dat is waar caching om de hoek komt kijken. Caching zorgt ervoor dat de server sommige bestanden opslaat waardoor jouw webpagina sneller worden ingeladen, vanuit de cache. Caching vermindert dus de hoeveelheid rekenkracht en tijd die nodig is om een pagina weer te geven. 

De voordelen van caching:

  • Je versnelt het inladen van de website voor je bezoekers 
  • Betere gebruikerservaring vanwege de toegenomen snelheid van je website
  • Je website verbruikt minder energie en rekenkracht waardoor deze duurzamer wordt
  • Het kan een (kleine) boost geven in de zoekmachines. Google waardeert een snelle website en gebruikerservaring, dus dat kan leiden tot een SEO verbetering. 

De oplevering van een website vergelijken we altijd met het kopen van een nieuwe auto: een jaarlijkse onderhoudsbeurt is nodig om te zorgen dat je auto goed en veilig blijft functioneren. Bij een website is dat niet anders

Portret Chris Chris Schrijver Vollegrond

Wordpress en Gutenberg editor  

Sinds 2018 gebruikt Wordpress Gutenberg als standaardeditor. Gutenberg wordt ook wel de “blockeditor” genoemd. Bij Gutenberg is elk element van je content een block. Elke alinea, afbeelding of knop is een block. Hierdoor kun je content sneller bewerken en het grote voordeel: externe developers kunnen eigen blocks maken. Daarnaast kun je met de blocks complexere layouts maken, zoals de content verdeeld over meerdere kolommen of het groeperen van blocks. 

Gutenberg geeft daarnaast meteen een visueel voorbeeld van de content die je plaatst, waardoor je gelijk al zien hoe het eruit komt te zien terwijl je nog in de Wordpress omgeving zit. 

Onderhoud en updates bij Wordpress websites

De oplevering van een website vergelijken we altijd met het kopen van een nieuwe auto: een jaarlijkse onderhoudsbeurt is nodig om te zorgen dat je auto goed en veilig blijft functioneren. Bij een website is dat niet anders: onderhoud en updates zijn zo nu en dan nodig om ervoor te zorgen dat je website goed blijft draaien. We adviseren om eenmaal per jaar je website te laten analyseren om te kijken of er zaken zijn die gedaan kunnen worden. 

Wanneer je een onderhoudscontract afsluit, worden updates vanuit Wordpress en andere plugins voor je gedaan. Ook dan is het belangrijk dat er eenmaal per jaar wat dieper naar je website wordt gekeken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vooral snelheid ontzettend belangrijk is voor de gebruikerservaring. Een snelle website leidt tot langere bezoeken: uit een onderzoek van de Aberdeen Group uit 2008 blijkt een seconde vertraging bij een webshop leidt tot 11% minder paginabezoeken, 16% lagere gebruikerservaring en 7% conversiedaling! Dit onderzoek is al wat ouder, wat betekent dat gebruikers nu een nog snellere website verwachten gezien alle technische ontwikkelingen.

Content blijft koning en snelheid de kroonprins! 

Prestaties van een Wordpress website  

Een veelgestelde vraag die we krijgen is: “Presteert een Wordpress website wel goed?” Daar kunnen we een kort en krachtig antwoord op geven: ja! 

Zoals we hierboven hebben beschreven is Wordpress het meest gebruikte CMS. Vanwege de grote community worden er aan de lopende band optimalisaties gedaan om ervoor te zorgen dat het CMS goed functioneert, technisch up to date is en goed presteert. Met Wordpress en een maatwerk website heb je twee fantastische ingrediënten voor een vruchtbare, gezonde bodem voor je website.

Met Wordpress en een maatwerk website heb je twee fantastische ingrediënten voor een vruchtbare, gezonde bodem voor je website.

Portret Chris Chris Schrijver Vollegrond

Hosting voor Wordpress  

Om een website in de lucht te hebben, is het nodig dat deze ergens gehost wordt. Dat kun je zelf regelen, maar dat kunnen wij ook voor je regelen. Wij hebben een aantal servers draaien bij Cloud86: een Nederlands hostingsbedrijf. De servers staan in Groningen, dat betekent dat het een duurzame manier van hosten is vanwege de korte afstand die data aflegt. Daarnaast is de hosting van Cloud86 supersnel en heeft een ontzettend goede service.

Plugins voor Wordpress  

Wordpress kent ontzettend veel plugins. Vanwege de grote community en het aantal gebruikers, worden er veel plugins ontwikkeld. Veel websites draaien op Wordpress en dit zorgt ervoor dat Wordpress dus aan veel andere systemen en applicaties gekoppeld kan worden. Een voorbeeld is WooCommerce, Unit4 Multivers, de ideal plugin voor webshops of Resengo voor restaurants. 

WooCommerce en Wordpress 

Wanneer je een webshop wilt laten maken met Wordpress, is WooCommerce daar een mooi systeem voor. WooCommerce is een plugin van Wordpress en is een heel fijn voor het opzetten van je webshop: gebruiksvriendelijk, schaalbaar, flexibel en de basis is gratis. Als ontwikkelbureau zijn wij erg tevreden over WooCommerce en hebben veel ervaring met het implementeren van WooCommerce in Wordpress. Waarom kiezen we voor WooCommerce

Basis is gratis:

Basis is gratis:

De prijs is een belangrijk argument wanneer je een webwinkel start. WooCommerce is in de basis gratis te gebruiken en bevat veel functionaliteiten waar je je webwinkel goed mee laat draaien. 

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

WooCommerce is net als Wordpress eenvoudig in gebruik en beheer. Dit maakt het een fijn systeem om te gebruiken ook wanneer je geen ervaring hebt met Wordpress. 

Grote community

Grote community

WooCommerce heeft een grote community wat betekent dat er veel doorontwikkelingen zijn en er goed wordt gekeken naar de veiligheid en naar functionaliteiten die bezoekers vragen van een webshop. 

Goed schaalbaar

Goed schaalbaar

Met WooCommerce groeit je webshop met je mee. Wanneer je nieuwe functionaliteiten nodig hebt, zijn er tal van (gratis) plugins die je kunt implementeren om je webshop beter te laten draaien. 

Eenvoudig te koppelen

Eenvoudig te koppelen

WooCommerce koppel je eenvoudig aan Wordpress en Google analytics. Zo krijg je meer inzicht in je bezoekers en klanten. Hoe meer je over je klanten weet, hoe eenvoudiger het is om een gerichter aanbod te doen. 

Meer weten?

Meer weten?

Meer weten over WooCommerce?

Meer over WooCommerce
Samen werken aan een vruchtbare website?

Ook een snelle maatwerk Wordpress website die je zelf eenvoudig beheert?