Maatwerk WooCommerce webshop laten maken?

Een webshop laten maken die gebruiksvriendelijk en snel is, is belangrijk wanneer je je webwinkel laat bouwen. Volle grond heeft veel ervaring met het maken van webshops op maat met Wordpress en WooCommerce. Of je nu start met je webshop of juist een snellere webshop wilt, wij adviseren je en gaan graag aan de slag! 

  • WooCommerce groeit met je webshop mee
  • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig beheer
  • Eenvoudig te koppelen aan Wordpress en Google Analytics

Snelle webshop ontwikkelen met WooCommerce en Wordpress

WooCommerce is een gebruiksvriendelijke plugin voor het opzetten van een webshop. Het is een plugin voor Wordpress en net als Wordpress is WooCommerce eenvoudig in gebruik en beheer. Momenteel zijn er zo’n 2.5 miljoen webshops met WooCommerce ontwikkeld. WooCommerce mag zich dus met recht een grote speler in het veld van de webshops noemen. Door de grote community worden er veel plugins ontwikkeld en zijn er veel doorontwikkelingen, waardoor je er hele mooie, gebruiksvriendelijke en professionele webshops mee ontwikkeld. 

De vijf voordelen van WooCommerce

Waarom zou je WooCommerce gebruiken? We vertellen je graag de vijf voordelen die WooCommerce biedt: 

Basis is gratis

Basis is gratis

De prijs is een belangrijk argument wanneer je een webwinkel start. WooCommerce is in de basis gratis te gebruiken en bevat veel functionaliteiten waar je je webwinkel goed mee laat draaien. 

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

WooCommerce is net als Wordpress eenvoudig in gebruik en beheer. Dit maakt het een fijn systeem om te gebruiken ook wanneer je geen ervaring hebt met Wordpress. 

Grote community

Grote community

WooCommerce heeft een grote community wat betekent dat er veel doorontwikkelingen zijn en er goed wordt gekeken naar de veiligheid en naar functionaliteiten die bezoekers vragen van een webshop. 

Goed schaalbaar

Goed schaalbaar

Met WooCommerce groeit je webshop met je mee. Wanneer je nieuwe functionaliteiten nodig hebt, zijn er tal van (gratis) plugins die je kunt implementeren om je webshop beter te laten draaien. 

Eenvoudig te koppelen

Eenvoudig te koppelen

WooCommerce koppel je eenvoudig aan Wordpress en Google analytics. Zo krijg je meer inzicht in je bezoekers en klanten. Hoe meer je over je klanten weet, hoe eenvoudiger het is om een gerichter aanbod te doen. 

Wat zijn de kosten voor een WooCommerce webshop

Wanneer je een webshop wilt (laten) maken, zitten daar kosten aan verbonden. Naast het ontwikkelen van een webshop, zijn er ook andere kosten die om de hoek komen kijken, zoals een domein, webhosting en een payment provider. 

Kosten webshop laten bouwen

De kosten wanneer je een webshop wilt laten bouwen, worden globaal bepaald door: 

  • Ontwikkelen van de webshop
  • Ontwerp huisstijl
  • Ontwerp logo
  • Webhosting, onderhoud en beveiliging
  • Content: teksten, afbeeldingen, video 

Bij een meer eenvoudige webshop werkt WooCommerce met Wordpress prima. Wellicht heb je een plugin nodig, maar de kosten kun je vrij laag houden wanneer de standaardoplossingen voldoen. Wanneer je webshop meer maatwerk nodig heeft, zitten er meer kosten aan verbonden. Over het algemeen is de vuistregel: de complexiteit van een webshop bepaalt de kosten. Elke webshop is uniek en heeft eigen specifieke functionaliteiten om zo goed mogelijk aan de behoeften van de klanten te voorzien. Wanneer je webshop uitgebreidere functionaliteiten nodig heeft, zitten er meer ontwikkelkosten aan verbonden. 

Elke webshop is uniek en heeft eigen specifieke functionaliteiten om zo goed mogelijk aan de behoeften van de klanten te voorzien. Wanneer je webshop uitgebreidere functionaliteiten nodig heeft, zitten er meer ontwikkelkosten aan verbonden.

Portret Chris Chris Schrijver Vollegrond

Webshop maken met Ideal  

Om het je klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het aanbieden van meerdere betaalmethodes in je webshop aan te raden. Woocommerce ondersteunt meerdere betaalmethodes, zoals iDEAL, PayPal en Klarna. WooCommerce zelf raadt de WooCommerce Payments plugin aan voor je webwinkel, er zijn echter meer plugins die je kunt gebruiken die iDEAL toevoegen aan je webshop, zoals: Stripe, PayPal Payments, Klarna, MolliePayments, Buckeroo en Pay. 

Ook is het mogelijk om verschillende percentages BTW in te stellen in WooCommerce, voor zowel binnenlandse aankopen als buitenlandse aankopen. Dit maakt het bestelproces een stuk eenvoudiger als je een internationale webshop wilt runnen! 

Voorraadbeheer WooCommerce

Een van de belangrijkste onderdelen van je webwinkel is voorraadbeheer. In de praktijk kan dit lastig zijn, gelukkig biedt WooCommerce verschillende tools die dit eenvoudiger maken. 

Goed voorraadbeheer zorgt ervoor dat je een betere klantervaring kan geven: klanten worden niet teleurgesteld wanneer ze iets willen kopen wat achteraf niet meer op voorraad blijkt te zijn. Ook helpt het jezelf om je inventaris goed in orde te hebben, zodat je geen onnodig grote voorraad hebt van artikelen die minder goed verkopen. Ook helpt goed voorraadbeheer bij een goed inkoopbeleid: wanneer je weet wat er wordt verkocht, kun je beter voorspellen hoeveel je nodig hebt bij het inkopen van je producten. 

Wat zijn de opties binnen WooCommerce

WooCommerce heeft standaard een voorraad beheer. Per artikel geef je de voorraad aan en de drempelwaarde. Wanneer de voorraad van een product de drempelwaarde heeft bereikt, ontvang je automatisch een bericht van WooCommerce. De standaardopties zijn geschikt voor webwinkels met een kleiner aanbod. Wanneer je een webwinkel hebt met een groter aanbod, geeft het veel gemak en tijdswinst om een plugin te implementeren. Met een plugin kun je je voorraad in bulk beheren wat tijd scheelt en vaak hebben de plugins goede rapportage waardoor je snel en overzichtelijk de voorraad in beeld krijgt. Een aantal voorbeelden van (betaalde) plugins zijn: WooCommerce Out of Stock manager en de ATUM plugin. 

De behoeftes van je klanten zullen veranderen, dus het is belangrijk om hierop in te blijven spelen. Regelmatig onderhoud en jaarlijk inventariseren welke ontwikkelingen zijn, is geen overbodige luxe.

Portret Chris Chris Schrijver Vollegrond

Doorontwikkelingen en optimalisaties webshop   

Net zoals een website nooit af is, geldt dit ook voor een webshop. Net als bij een moestuin waarbij het nodig is om te snoeien, te mesten en te harken, heeft een webshop ook onderhoud en doorontwikkeling nodig om goed te blijven functioneren en presteren. 

De behoeftes van je klanten zullen veranderen, dus het is belangrijk om hierop in te blijven spelen. Ook technische ontwikkelingen gaan verder waardoor er steeds meer mogelijk is en waardoor bezoekers en klanten een bepaalde verwachting hebben. Het is daarom belangrijk om op regelmatige basis onderhoud te laten plegen op je webshop en om in ieder geval jaarlijks te kijken of er wellicht optimalisaties gedaan kunnen worden. 

Samen werken aan een vruchtbare website?

Samen werken aan een maatwerk WooCommerce webshop die meer leads oplevert?