Gutenberg: Eenvoudig en snel landingspagina’s maken

Stel je wilt een online campagne draaien. Tekst is klaar, goede afbeelding of video. Volgende stap is een landingspagina. En dan… ben je veel tijd kwijt. Het lukt je maar niet om een aantrekkelijke pagina te maken in je huisstijl. Je CMS is niet langer een aanwinst, maar zorgt voor een kink in de kabel. De oplossing: pagebuilder Gutenberg.

  • Eenvoudige pagebuilder waarmee je supersnel landingspagina’s neerzet
  • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig gebruik en beheer
  • Bouw landingspagina’s eenvoudig door blokken te stapelen

Eenvoudige pagebuilder, focus op content

Hoe je website eruit ziet, is belangrijk. Je wilt je bezoekers en potentiele klanten een goede gebruikersbeleving geven, zodat ze overgaan tot conversie. Hoe de website er aan de “achterkant” uitziet is echter minstens net zo belangrijk. 

Als online marketeer wil je je volle focus kunnen leggen op je campagne. En alleen tijd benutten wat voor jou belangrijk is: content en conversie. Want content is koning en conversie betekent doelen behalen. 

de voordelen van Gutenberg in een notendop

Waarom zijn wij zo enthousiast over Gutenberg? Vijf voordelen in een notendop:

Eenvoud

Eenvoud

Gutenberg is ontzettend gebruiksvriendelijk en de basis is eenvoudig opgezet, waardoor het goed te gebruiken is door iedere beheerder of redacteur.

Blokken stapelen

Blokken stapelen

Gutenberg is de “legodoos” van Wordpress. Je bouwt een pagina op zoals je met lego doet: stapelen van blokken. Dit betekent dus veel meer vrijheid in de manier waarop je de pagina’s vult. Elk blok kun je plaatsen waar je wilt, geen vast stramien als je dat niet wilt, maar vrijheid om elke pagina zo optimaal mogelijk in te richten. 

Visuele builder

Visuele builder

Met Gutenberg zie je meteen hoe het er visueel uit komt te zien. Dit zorgt voor vulgemak: je hoeft niet elke keer te switchen naar de voorkant van de pagina om te kijken hoe eruit komt te zien. Dit zie je direct terwijl je vult. 

Huisstijl gewaarborgd

Huisstijl gewaarborgd

Gutenberg heeft een bibliotheek met blokken die al voorgedefinieerd zijn. Deze kunnen stuk voor stuk aangepast worden aan je huisstijl en op elke pagina gebruikt worden. Zo blijft je huisstijl gewaarborgd.  

Prestaties

Prestaties

Met Gutenberg heeft Wordpress een enorme stap gezet in het verbeteren van performance. Pagina’s worden sneller ingeladen en de presentatie van de website is beter. 

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je pagina’s opbouwen en vullen

De “achterkant” van elke website is voor ons belangrijk. Techniek en performance moeten lopen als een trein. En eenvoudig te gebruiken, zodat het klaarzetten en vullen van een pagina appeltje eitje is. Daarom gebruiken wij Gutenberg als pagebuilder. Gutenberg is de “legodoos” van Wordpress. Een landingspagina bouw je eenvoudig zoals je ook met lego doet: blokken stapelen. Dit betekent dus veel meer vrijheid in de manier waarop je de pagina’s vult. Elk blok kun je plaatsen waar je wilt, geen vast stramien als je dat niet wilt, maar vrijheid om elke pagina zo optimaal mogelijk in te richten. 

Ook tof: je ziet meteen hoe het er visueel uit komt te zien. Dit zorgt voor vulgemak: je hoeft niet elke keer te switchen naar de voorkant van de pagina om te kijken hoe eruit komt te zien. Dit zie je direct terwijl je vult. 

Gutenberg is de “legodoos” van Wordpress. Je bouwt een pagina op als je met lego doet: blokken stapelen. Dit betekent dus veel meer vrijheid in de manier waarop je de pagina’s vult.

Portret Chris Chris Schrijver Vollegrond

Landingspagina’s opbouwen   

Gutenberg heeft een bibliotheek met blokken die al voorgedefinieerd zijn. Deze kunnen stuk voor stuk aangepast worden aan je huisstijl en op elke pagina gebruikt worden. Bij elke website spreken we samen door welke functionaliteiten jullie nodig hebben en definiëren daarbij welke blokken hierbij horen. Deze blokken maken we in jullie huisstijl, zodat de huisstijl op elk moment in het proces van een pagina creëren gewaarborgd blijft. Het opbouwen van een landingspagina wordt eenvoudig en bespaart veel tijd. Zo heb je volledige focus op de content. 

Performance: een snelle en goed presterende website

Met Gutenberg heeft Wordpress een enorme stap gezet in het verbeteren van performance. Aan de frontend is de CSS zo aangepast dat alleen de CSS van blokken die op dat moment op de pagina te zien zijn, worden ingeladen. Hierdoor worden pagina’s sneller ingeladen en is de presentatie van de website ook beter. 

Samen werken aan een vruchtbare website?

Wil je ook in een handomdraai snelle en goede landingspagina’s neerzetten in je eigen huisstijl?