Ervaring met finance websites

Veiligheid, snelheid en doorontwikkelingen op online gebied zijn speerpunten voor elke website voor een bedrijf in finance. Je wilt zeker zijn dat je website super snel en veilig is. Snelheid betekent meer winst en veiligheid is noodzaak met alle data die wordt opgeslagen. Voor beide thema’s zijn continue doorontwikkelingen op technisch gebied nodig om verzekerd te zijn van groei.

Veiligheid en Wordpress

De hoeveelheid gevoelige informatie die wordt bewaard op websites van finance bedrijven maakt veiligheid een belangrijk speerpunt in de techniek. Door pro-actief te optimaliseren, te onderhouden en bij te houden zorgen we ervoor dat websites veilig blijven. 

“Is Wordpress wel veilig om te gebruiken voor mijn website” 

Dit is een vraag die we geregeld krijgen. Het is ook een logische vraag, want niemand zit te wachten op een gehackte website! We vertellen daarom graag wat meer over de veiligheid en Wordpress. Wordpress is het meest gebruikte CMS. Een feit als “95% van de websites die gehackt zijn, zijn Wordpress websites” is dan ook behoorlijk misleidend als de meeste websites Wordpress gebruiken. 

Wat maakt Wordpress veiliger?

Hoe zorgen wij er samen met jou voor dat Wordpress nog veiliger is?

Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud: net als een APK voor je auto, is periodiek onderhoud van je website ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is en blijft. We adviseren om je CMS minimaal elke maand up te daten. Dit geldt voor Wordpress, maar ook andere CMS’en en plug-ins die je gebruikt. Wanneer je een onderhoudscontract bij ons afneemt, gebeurt dit automatisch. Daarnaast raden we aan om je website jaarlijks te laten checken of een optimalisatie nodig is en of alles nog goed functioneert. 

Technische infrastructuur

Technische infrastructuur

Technische infrastructuur: Kies voor een betrouwbaar hostingsbedrijf. Er zijn meerdere wegen naar Rome, dus ook voor een hacker om je website in te komen. Een hacker kan via een veiligheidslek in je CMS binnen komen, maar het kan ook komen door een plug-in of bijvoorbeeld door de server waar je website op wordt gehost. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de hacks kunnen plaatsvinden door veiligheidslekken van het hosting platform. 

Wordpress plugins

Wordpress plugins

Met plug-ins voeg je functionaliteiten toe aan je website wat heel handig is. Plug-ins zijn korte stukken code die binnen Wordpress geïnstalleerd worden, zoals een formulier of Google Analytics. Het is wel belangrijk dat je plug-ins regelmatig worden geüpdatet door de ontwikkelaar van de plug-in. Wanneer dit niet gebeurt, is het een veiligheidslek. Zo’n 22% van de hacks vinden plaats door kwetsbare plug-ins. Kies daarom alleen voor bekende plug-ins.

Maatwerk website

Maatwerk website

Ook thema’s kunnen een risico vormen: 29% van de hacks vinden plaats vanwege een onveilig Wordpress thema. 

Gebruikersnaam en wachtwoord

Gebruikersnaam en wachtwoord

Het klinkt als een open deur, maar een goede gebruikersnaam en wachtwoord helpen om het risico te verkleinen. 

Lynx
Finance
Technische seo
Core web vitals
Gutenberg
Lynx

Continue doorontwikkeling & creatief technisch partnership

Bekijk dit project
Samen werken aan een vruchtbare website?

Wil je ook een veilige en snelle website voor je financiële instelling?