De beste gebruikersbeleving bieden op de website van onderhoudssoftware ontwikkelaar en leverancier McMain is een van de speerpunten. Het zorgt ervoor dat bezoekers het websitebezoek als prettig ervaart, meer leads, een betere Google ranking en dus betere vindbaarheid. Met continue doorontwikkelingen wordt er constant gewerkt aan de gebruikersbeleving en prestaties van de website.

Nauwe samenwerking

Continue doorontwikkelingen zijn een belangrijk speerpunt voor het werk dat we voor McMain uitvoeren. McMain denkt graag zelf actief mee over oplossingen en is hierin ook pro-actief. Dit zorgt voor een fijne samenwerking en leuke communicatie. Vanwege de doorontwikkelingen, werkt McMain met ons samen in Clickup: een systeem waarin taken kunnen worden geschoten en waar de voorgang wordt bijgehouden. Hierdoor heeft McMain inzicht in onze werkzaamheden, kan per taak vragen stellen of opmerkingen plaatsen en ook nieuwe ideeën voor ontwikkelingen worden in Clickup gezet. 

Recente doorontwikkelingen

Een aantal recente doorontwikkelingen zijn het realiseren van een werken-bij-McMain portal voor het werven van nieuwe medewerkers, een online afsprakenplanner door middel van Google calander. Ook is het mogelijk om online een training aan te vragen en is de website meertalig gemaakt. 

Optimaliseren vindbaarheid Google

Goed vindbaar zijn in Google is ook een belangrijk speerpunt. Om de vindbaarheid te verhogen hebben we recent een aantal optimalisaties doorgevoerd:

  • optimalisatie van afbeeldingen (webp)
  • Core web vitals optimalisaties om de beste gebruikerservaring te bieden

Eenvoudig pagina’s bouwen met Gutenberg

De website van McMain hebben we een aantal jaar geleden ontwikkeld, voordat Gutenberg was uitgerold. Vanwege het actieve bijhouden van de website hebben we de website nu omgezet naar een Gutenberg editor. Hierdoor kan McMain zelf eenvoudig pagina’s opbouwen op basis van de blokken in de Gutenberg editor. 

Onze website is een echt visitekaartje. Het weerspiegelt onze bedrijfsvoering. Duidelijk, to the point en transparant.

Rowan Tiekink McMain
Samen werken aan een vruchtbare website?

Ook een eenvoudig te beheren website en snel en optimale landingspagina’s opbouwen?