Kok experience & cinemaxX

Sinds de lancering van de websites en app voor Kok Experience en Kok CinemaxX in 2016 zijn we betrokken bij de ontwikkelingen op online gebied. Na de lancering van de websites hebben we verschillende optimalisaties doorgevoerd en zowel de app als de websites onderhouden. 

Met de komst van een nieuwe locatie in Lelystad was het tijd voor een frisse wind. Het ontwerp is onder handen genomen en ook de navigatie en functionaliteiten zijn kritisch bekeken: wat werkt goed? Wat kan beter? 

Eenvoud in beheer en strategie voor navigatie

De grootste uitdaging was de eenvoud in navigatie behouden met twee vestigingen: Harderwijk en Lelystad. Een goed doordachte stategie voor de navigatie kreeg daarom extra tijd voor dit project. Voordat we zijn begonnen met het ontwerp en de ontwikkeling, hebben we eerst de volledige webstructuur uitgedacht. Door per activiteit een splitsing te maken op beide locaties, komt een bezoeker snel waar hij wil wezen en kan van daaruit de benodigde informatie of reservering maken. 

Voor het beheer was de wens om alles binnen een website te doen, zodat dit zo min mogelijk tijd kost en er geen dubbel werk uitgevoerd hoeft te worden. Binnen dezelfde Wordpress omgeving wordt zowel de website voor Kok Experience als Kok CinemaxX bijgehouden.

Tickettool voor bioscopen

Voor de bioscoop hebben we een tickettool ontwikkeld. Met deze tickettool kan een bezoeker een bioscoopreservering doen binnen de website: de bezoeker kiest de film, het soort ticket, eventuele arangementen of extra’s en een stoel in de bioscoop. De reservering wordt vervolgens met een API-koppeling in een extern systeem (KTS) geschoten en de bezoeker krijgt het ticket via de mail of app. 

Betrokken samenwerking

Tijdens beide trajecten en ook tussendoor is de communicatie altijd betrokken. Vanwege de nauwe samenwerking en het snelle schakelen, worden beslissingen snel genomen en dat houdt iedereen enthousiast en de snelheid in het traject. We kijken met plezier terug op beide trajecten! 

Voor onder andere de bioscoop heeft Vollegrond een module ontwikkeld waar veel bij kwam kijken. Met deskundige kennis en advies is er een prachtige website en app tot stand gekomen. Ook een voordeel was de samenwerking met Marjolein die al onze website teksten SEO proof heeft geschreven, waardoor we gelijk een goede ranking hadden in Google.

Astrid Kok Kok Experience/CinemaxX
Samen werken aan een vruchtbare website?

Wil jij ook een website voor je leisure bedrijf met een eenvoudige navigatie en beheer?